Les diferents resolucions de Col·legis d’Advocats i Sindicats de Policies, aparegudes als mitjans de comunicació en els darrers dies, conclouen que no es pot multar per negar-se a pagar un peatge, reafirmant així la manca de fonament jurídic de les sancions que ha anunciat la Direcció Provincial de Trànsit pretén imposar als insubmisos a pagar el peatge del Túnel de Sóller.

D’aquesta manera, s’entreveu una clara intenció d’espantar i allunyar a la societat de simpatitzar amb el moviment #novullpagar amb una amenaça de multa per cometre una suposada infracció no codificada en el Reglament General de Circulació.

La disposició de la Direcció Provincial de Trànsit de multar als conductors insubmisos amb multes no tipificades, sumat a la instrucció de la Direcció General de Trànsit de tramitar de forma prioritària les presumptes sancions, són al parer de la plataforma Mallorca Lliure de Peatges indicis d’un presumpte delicte de prevaricació. Per aquests motius, la plataforma està estudiant amb els serveis jurídics la possibilitat d’interposar una querella judicial a la Direcció Provincial de Trànsit.

Mallorca Lliure de Peatges
25 de maig de 2012